Ljubiteljima dobrih odrezaka mogao bi biti poznat pojam Dijanin odrezak ili steak Diane. Za sve ostale, evo objašnjenja: riječ je o jelu od goveđeg fillet mignona pripremljenog na tavi i posluženog sa začinjenim umakom od soka koji je odrezak pustio dok se pekao.
Nekoć se smatrao klasičnim jelom kontinentalne kuhinje, danas je toliko out da je retro, no pravi obožavatelji kvalitetnih jela od mesa ne zamaraju se time je li trenutno moderan ili ne nego ga i dalje smatraju jednim od boljih načina za pripremu odrezaka.
Smatra se kako ga je tijekom 1930-ih izumio Bartolomeo Calderoni, glavni kuhar restorana Quaglino u Mayfairu te ga je jednom prilikom poslužio lordu Louisu Mountbattenu, vojvodi od Windsora, koji je kasnije postao princ od Walesa, a njemu se jelo jako svidjelo.
...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....