Gulaš volimo uvijek, ali još nam je draži kad malo zahladi - u ovo doba godine pravi je užitak srknuti punu žlicu toplog gulaša i osjetiti kako nas polako zagrijava i daje nam lijepi osjećaj sitosti. Međutim, gulaš za mnoge ima jedan značajan nedostatak: priprema može potrajati jako dugo, osobito ako se koristi govedina, koju neki preferiraju zbog punoće okusa. Srećom, odabir pravog komada mesa može učiniti veliku razliku.
Različiti dijelovi mesa prikladni su za različite vrste kulinarske pripreme, a za pripremu gulaša preporučljivo je meso s pozicija protkanih žilicama i lagano prošaranih masnoćom. Meso treba lagano i dugo kuhati kako bi mu se rastopila tkiva koja jelu daju gustoću te kako bi se opustila mišićna vlakna. Nakon otprilike sat i pol, govedina postaje prekrasn...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....