StoryEditorOCM
Slanoovo izgleda savršeno

Najbolja carbonara na svijetu: kad vidite ovog meštra kako je priprema odmah će vam doći želja za barem jednim pjatom!

Piše T. S. M.
27. veljače 2024. - 11:46

Ako ste uvjereni da se pasta carbonara radi s tjesteninom, jajima, slaninom, parmezanom i vrhnjem za kuhanje - pogađajte ponovno. Možda je volite upravo takvu, ali kad vidite kako čuveno jelo s tjesteninom priprema ovaj kuhar, doći će vam želja za barem jednim pjatom carbonare - ali po njegovom receptu. A u tom receptu nema ni kapi vrhnja za kuhanje.

Kako to, možda se pitate, kad je carbonara tako lijepo kremasta? Tajna je u smjesi parmezana, jaja i vode od kuhanja tjestenine, koji, kad se spoje, stvaraju finu emulziju koja ovo jelo čini tako primamljivim. Dodat ćemo također kako je za najbolji uspjeh preporučljivo umjesto slanine koristiti guanciale (suhomesnati specijalitet od svinjskih obraza) i svježe ribani parmezan ili vrlo zreli pecorino....

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 19:47