Ne da vam se pohati patlidžane, a još manje volje imate za ispeći ih na gradele? Rješenje vam je u kuhinji, uključite pećnicu i ispecite ih. Naravno, ispečete li ih tek tako, narezane na fetice i malo poškropljene uljem, nećete se osobito nauživati, ali ako ih pripremite na način koji vam predlažemo, otkrit ćete svoj novi najdraži ljetni povrtni prilog.
Kad se patlidžani temeljito začine smjesom ulja i začina pa se tako marinirani zapeku, postaju mekani i jako ukusni baš kao da smo ih pohali. Dodatak feta sira čini ih još primamljivijima, a završni "touch", odnosno posluživanje s kriškama limuna, zaokružuje okuse svih sastojaka na najbolji mogući način.
Marinirani pečeni patlidžani
Sastojci:
60 g feta sira
3 žlice maslinova ulja
1 žličica sušenog origana
½ žličice dimljene paprike
2 patlidžana
2 češnja češnjaka
1 limun
svježi peršin
sol, papar
Priprema:
Narežite patlidžane na ploške debljine 1,5 cm i posložite ih na lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
U zdjelici promiješajte maslinovo ulje, sol, papar, češnjak, origano i dimljenu papriku. Premažite ploške patlidžana s obje strane pripremljenom mješavinom.
Pecite 15 minuta na 200 stupnjeva Celzija, okrenite pa pecite još toliko. Izvadite iz pećnice, pospite sjeckanim peršinom i feta sirom te poslužite toplo s kriškama limuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....