Tko može odoljeti porciji dobrih špageta? Teško ćete naći takvoga! Omiljena vrsta manistre lijepo nam prija sa šalšom, volimo je s umakom bolonjeze, izvrsna je u carbonari, a lako bi se našlo još poznatih jela u kojima je ta vrsta tjestenine neizostavan sastojak. Za neka od njih mnogi nikad nisu ni čuli - evo, znate li možda za jeloo koje se zove spaghetti alla trabaccolara?
Ako vas je ova zadnja riječ asocirala na trabakule, na dobrom ste tragu. "Pašta s trabakula" radi se od sitne ribe koja se nekoć smatrala "sirotinjskim" ulovom, jer su svi bolji bokuni nuđeni na prodaju. Međutim, kako to često biva, ono što je nekoć bila sirotinjska spiza, danas je specijalitet.
Jelo je nastalo u sjevernoj Toskani, u gradu Viareggiju negdje između 1820 i 1830. godine, a ako još nis...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....