Baš biste tako rado smazali nešto vruće i domaće, ali vam se ne da gnjaviti s pizzom i palačinkama niti vam je dovoljan topli sendvič? Što kažete na jedno jelo iz djetinjstva?
Sjećate li se pecipala? Jeste li ih ikad jeli? Za sve koji ih se ne sjećaju ili se s njima nikad nisu susreli, riječ je o pecivu koje se prži u tavi i pomalo podsjeća na uštipke, ali kako se radi s kvascem i puno kompaktnijim tijestom te se prži na daleko manje masnoće, razlika je lako primjetna.
Pecipale se mogu jesti sa sirom i suhomesnatim proizvodima, umjesto kruha, a isto tako dobro prijaju i s marmeladom i slatkim namazima ili pak, najjednostavnije, samo posute šećerom. Pripremaju se lako, ali se tijesto treba dizati oko pola sata, stoga se odmah bacite na posao.
Pecipale
Sastojci
500 g br...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....