Mi smo danas baš raspoloženi za neko dobro jelo s tjesteninom, ali nam se, kao vjerojatno i mnogima od vas, nekako ne da puno zafrkavati s kuhanjem. Jugo je, a mogla bi i kiša, volja za obavljanjem zahtjevnih zadataka na iznimno je niskoj razini. No jesti se mora. Rješenje smo pronašli u vidu jednog dobrog starog talijanskog recepta za jelo koje se smatra velikim specijalitetom, no u našim krajevima većina za njega nikad nije čula.
Možda ste gledajući gornju fotografiju pomislili kako je riječ o tjestenini s pancetom, no tek ste djelomično u pravu. Ovo nije sasvim obična tjestenina s pancetom, nego pasta alla gricia, jelo koje predivno spaja pancetu, manistru i još par sastojaka koji kad se pomiješaju na pravi način daju jelo u kojem se može itekako uživati.
Tajna je u...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....