Jeste li ikad čuli za piletinu na lombardijski? Ako ste putovali Sjedinjenim državama ili volite baciti oko na njihove kulinarske emisije i blogove, vjerojatno jeste. Ako ste putovali Italijom, onda niste. Kako to?
Chicken Lombardy je popularno talijansko-američko jelo izvorno ponuđeno na jelovniku tamošnjeg popularnog lanca restorana, Olive Garden.
No ne trebamo se zamarati s ovim sitnicama, puno je važnije da je riječ o jelu koje uspijeva izvući maksimum iz pilećih prsa, komada mesa koji mnogima, nažalost, uvijek ispadne nekako suh, tvrd ili bljutav. S ovim receptom nema straha od takvog ishoda.
Više je recepata za pripremu piletine na lombardijski, ali, u osnovi, to je jelo za koje se pileća prsa pirjaju i zatim peku, često prekrivena bogatim umakom punim sira, češnjaka i vina...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....