StoryEditorOCM
Slanona lombardijski

Pileća prsa topit će se od mekoće i sočnosti ako ih pripremite na ovaj način. Trebat će vam češnjak, gljive i puno sira

Piše T. S. M.
31. listopada 2024. - 10:31

Jeste li ikad čuli za piletinu na lombardijski? Ako ste putovali Sjedinjenim državama ili volite baciti oko na njihove kulinarske emisije i blogove, vjerojatno jeste. Ako ste putovali Italijom, onda niste. Kako to?

Chicken Lombardy je popularno talijansko-američko jelo izvorno ponuđeno na jelovniku tamošnjeg popularnog lanca restorana, Olive Garden.

No ne trebamo se zamarati s ovim sitnicama, puno je važnije da je riječ o jelu koje uspijeva izvući maksimum iz pilećih prsa, komada mesa koji mnogima, nažalost, uvijek ispadne nekako suh, tvrd ili bljutav. S ovim receptom nema straha od takvog ishoda.

Više je recepata za pripremu piletine na lombardijski, ali, u osnovi, to je jelo za koje se pileća prsa pirjaju i zatim peku, često prekrivena bogatim umakom punim sira, češnjaka i vina...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
13. prosinac 2025 14:34