Tek je početak srpnja, a već ste se dosita najeli pohanih balancana? Vrijeme vam je za promijeniti recept. Pohani patlidžani pripremljeni na klasičan način mogu s vremenom doaditi, ali to nije razlog za odustati od tog zgodnog i ukusnog ljetnog jela, umjesto toga bolje je naučiti ih pripremati na novi način. Nudimo vam dobru ideju koja uključuje ukusno punjenje, sigurno će vam se svidjeti. Zapravo, kladimo se da ćete ih do kraja ljeta pripremati baš po ovom receptu.
Vrstu sira odaberite po svom guštu, a u igri su vrste poput goude, trapista i cheddara. Mozzarella bi mogla biti pogrešan izbor, jer sadrži previše tekućine (osim ako koristite onu vrstu koja se ne prodaje u tekućini), dok se sirni namazi ne preporučuju, jer bi mogli iscuriti i izazvati prskanje.
Što se tiče suhomesnatih specijaliteta, tu ste slobodniji birati kako vam se sviđa, ali računajte na to da bi proizvodi poput pršuta i budžole u ovoj kombinaciji mogli biti previše pikantni. Nama je ovo jelo najdraže s mortadelom, ali i šunka je dobar izbor.
Punjeni pohani patlidžani
Sastojci:
100 g sira
70 g šunke ili mortadele
4 žlice brašna
6 žlica krušnih mrvica
2 žlice ribanog parmezana
1 patlidžan
1 jaje
korica 1/2 limuna
ulje za prženje
Priprema:
Patlidžan narežite na tanke ploške po dužini, posolite i ostavite da odstoji 20 minuta. Tekućinu koju je pustio posušite papirnatim ubrusom.
U zdjeli pomiješajte jaje, brašno pomiješajte s limunovom koricom u drugoj zdjeli, a u treću stavite parmezan i krušne mrvice.
Na jednu plošku patlidžana stavite komad sira jednake veličine, zatim komad šunke ili mortadele pa sve poklopite drugom ploškom. Lagano pritisnite.
Svaki sendvič uvaljajte u brašno, zatim u razmućena jaja, pa u mješavinu krušnih mrvica i parmezana.
Pržite na srednje jakoj vatri dok ne postanu zlatno-smeđi sa svih strana.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....