Ova salata od tvrdo kuhanih jaja drugačija je od onog što mi obično pod tim nazivom podrazumijevamo. Tvrdo kuhana jaja volimo začiniti maslinovim uljem, kvasinom, solju i paprom i to je odlična salata, mnogima omiljena uz dodatak šparoga ili tušta.
No, evo jedne malo drugačije salte od jaja koja je tipičnija za srednjoeuropsku kuhinju, a popularna je i u SAD-u. Priprema se od usitnjenih jaja uz dodatak majoneze, fantastičan je dodak u sendvič ili tortilju, a odlično se slaže s kuhanom šunkom ili dimljenim lososom. Možete je jesti i kao predjelo uz neko povrće, primjerice paprike, a s "krumpirom u cilo" može poslužiti i kao jednostavan obrok. Osim toga, poslužit će u bilo kojoj prilici kad biste rado pojeli malo francuske salate. U frižideru je možete čuvati do 3 dana.
Salata od jaja
Sastojci
3 velika jaja
2 žlice majoneze
1 žlica nasjeckanog mladog luka
½ čajne žličice žutog senfa
Prstohvat paprike
Sol i papar po ukusu
Priprema
Jaja tvrdo skuhajte, 8 - 10 min u vurćoj vodi. Odmah ohladite pod mlazom hladne vode, ogulite i sitno isjeckajte (nepravilni oblici su poželjni). U zdjeli pomiješajte ostale sastojke u homogenu smjesu, dodajte narezana jaja i izmiješajte. Po ukusu doradite salatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....