Pad temperatura kod mnogih je izazvao buđenje vrućinom uspavanog apetita, no to ne znači da im se vratila i volja za velikim kužinavanjem. Ako se prepoznajete u ovom opisu, spasit će vas recept za salatu od graha tako dobru i zasitnu da vam uz nju više ništa neće trebati. Teško da će ostati mjesta i za desert, a o glavnom jelu da ne govorimo.
Ova se salata od krumpira priprema sa svježim krastavcima, preprženom slaninom i prepečenim komadićima kruha. Moćna je to kombinacija koja uz proteine iz graha jamči sitost, ali i uživanje u svakom zalogaju. Savjetujemo vam da navedeni recept upotpunite svježom metvicom, kako biste ju učinili probavljivijom.
Salata s grahom, krastavcem i slaninom
Sastojci:
400 g kuhanog smeđeg graha
150 g dimljene slanine
1 manji krastavac
2 fete kruha
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica octa
1 žličica senfa
sol, papar
Priprema:
Slaninu narežite na trakice i prepržite na suhoj tavi dok ne postane hrskava. Izvadite na kuhinjski papir da se ocijedi višak masnoće.
Kruh narežite na kockice i prepržite ga na istoj tavi (po potrebi dodajte malo maslinova ulja) dok ne postane zlatan i hrskav.
Krastavac narežite na tanke ploške ili polumjesece.
U većoj zdjeli pomiješajte grah, krastavac, slaninu i prepečeni kruh.
U manjoj zdjelici izmiješajte maslinovo ulje, ocat, senf, sol i papar. Prelijte preko salate, sve lagano promiješajte i poslužite dok je kruh još hrskav.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....