StoryEditorOCM
Slanotop dodatak

Salata od kupusa oduševit će vas okusom dodate li joj ovaj sastojak. Nije ni šećer, ni soda, svi će se pitati što je...

Piše T. S. M.
2. srpnja 2025. - 07:05

Zamislite da upravo radite salatu od kupusa i slažete potrebne sastojke ispred sebe na kuhinjski pult. Što vidite? Kupus, naravno, ulje i ocat, jasno, pa još i sol. I to je to? Zaboravili ste nešto. Trebat će vam i malo šećera, jer kao što smo vam već nekoliko puta savjetovali, taj je sastojak važan zbog ravnoteže okusa.

No vi baš nikako ne biste voljeli staviti šećer? Nema problema, koristite med. 

image
Microgen Images/science Photo Li/Science Photo Library Via Afp

Med prije svega ublažava kiselost i moguću gorčinu kupusa, osobito ako na raspolaganju nemamo sasvim mladi kupus. Mala količina meda u takvoj salati neće na prvu otkriti svoju prisutnost, ali će joj dati zaokruženiji i skladniji okus.

Osim toga, med pridonosi punijem aromatskom dojmu jer, dodamo li ga preljevu od octa i ulja, u kombinaciji s kiselinom i masnoćom, stvara topliji i složeniji okus. 

image
Fredrik Sandberg/Tt News Agency Via Afp

Salata od kupusa nadopunjena medom najbolje će vam prijati uz jela nešto moćnijeg okusa, primjerice uz gulaše i slične mesne točeve, pečeno meso ili jela s roštilja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 00:13