Tijekom dugog toplog ljeta uživali smo u caponati, jelu koje kombinira rajčice, patlidžane, luk i masline sa začinskim biljem, no sada nam treba malo jača verzija ovog jela. I pronašli smo je. Znate li da postoji caponata sa slanutkom?
Nama je pravo otkriće. Slanutak jamči dugotrajnu sitost, a ovom jelu daje novu dimenziju.
Umjesto u svojstvu priloga ili laganog obroka, sada ga možete poslužiti kao glavno jelo.
Caponata sa slanutkom
Sastojci:
400 g rajčica šljivarica
400 g kuhanog slanutka (1 konzerva)
100 ml crnog vina
50 ml maslinovog ulja
2 žlice octa
2 žlice crnih maslina bez koštice
2 žlice kapara
1 žlica koncentrata rajčice
2 režnja češnjaka
1 patlidžan
1 luk
svježi bosiljak, ružmarin ili peršin
sol, papar
Priprema:
Nasjeckajte patlidžan na ploškice, posolite ih i ost...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....