Jede vam se grah, ali ostali ukućani se opiru toj ideji? Dosadio im je, grintaju. Nema veze, imamo rješenje. Pripremite ga na novi način: skuhajte grah na mletački.
Grah na mletački tipično je jelo venecijanske kuhinje. Riječ je o jelu s grahom - po mogućnosti sorte cannellini, no moguće je koristiti i druge mahunarke, primjerice bob - koje je više nalik salati nego varivu, a ono što ga čini posebnim su dodaci za bolji okus.
Umjesto suhog mesa i kobasica, u ovo se jelo dodaju slani inćuni, češnjak, bijeli ocat i peršin.
{embed_photo}6883705{/embed_photo}
Grah na mletački
Sastojci
250 g graha
2 žlice bijelog octa
1 žličica peršina
3 slana inćuna
2 češnja češnjaka
1 čaša bijelog octa
voda
maslinovo ulje
sol
Priprema:
Grah namočite u hladnoj, blago posoljenoj vodi, a za...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....