StoryEditorOCM
Slanonek‘ se krčka

Tajna božanstvenog okusa umaka bolognese: evo savjeta uz kojeg će vam ispasti kao iz najboljeg talijanskog restorana

Piše SD SPIZA
21. siječnja 2024. - 13:25

Ljubitelji tjestenine i talijanske kužine složit će se kako nema do dobrog bolognese umaka. S vremenom su se pojavile razne verzije recepata popularnog umaka, no rijetko koji od njih će vam priuštiti okus ravan onom iz restorana. 

Svakako je ključ u kvalitetnim i svježim namirnicama, ali ima tu još jedna kvaka. Ako želite okus tradicionalne talijanske recepture, morat ćete zaboraviti na brzo kuhanje. Kako bi se sastojci savršeno proželi i kreirali rapsodiju okusa, umak ćete morati kuhati barem 2 sata. 

Vjerujte nam, isplati se!

Umak bolognese

Sastojci:

300 g mljevene junetine
300 g pasirane rajčice
150 g slanine
50 g mrkve
50 g celera
50 g luka
½ čaše bijelog vina
½ čaše mlijeka
maslinovo ulje
sol
papar 

Priprema:

Narežite slaninu na sitne kockice i prodinstajte, dodajte malo ma...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 21:43