Pasta primavera jedno je od omiljenih jela s tjesteninom, poznato po svojoj jednostavnosti, prilagodljivosti i brzini pripreme. Unatoč nazivu, nije nastalo u Italiji, nego u SAD-u, vjerojatno krajem 1970-ih u restoranu Le Cirque u New Yorku.
Među najpopularnijim je načinima za pripremu tjestenine, jer zahtijeva sasvim malo vremena, omogućuje korištenje onoga što se ima pri ruci, a zahvaljujući pomno biranim dodacima i začinima iz svakog sastojka - bile to tikvice, paprike, kozice, grašak ili što već koristite - psta primavera izvlači maksimum okusa.
Treba li vam brzinski recept za manistru sa sezonskim sastojcima, pronašli ste ga.
Pasta primavera s tikvicama i rajčicama
Sastojci:
250 g kratke tjestenine
200 g cherry rajčica
50 g svježe naribanog parmezana
2 žlice maslinova ulja
1 žlica maslaca
2 češnja češnjaka
1 tikvica
1 luk
malo svježeg bosiljka
sol, papar
Priprema:
Tikvicu narežite na tanke polumjesece, a cherry rajčice prepolovite. Luk narežite na tanke listiće, a češnjak sitno nasjeckajte.
U većoj tavi zagrijte maslinovo ulje i maslac pa dodajte luk. Pirjajte ga nekoliko minuta dok ne postane staklast. Dodajte češnjak, tikvicu i rajčice pa pirjajte 5 minuta na srednje jakoj vatri, dok povrće malo ne omekša, ali i dalje ostane čvrsto i svježe.
U međuvremenu skuhajte tjesteninu u slanoj vodi prema uputama na pakiranju. Ocijedite je (sačuvajte malo vode od kuhanja) i dodajte povrću. Po potrebi dodajte malo vode od kuhanja, pa sve dobro promiješajte.
Dodajte svježe naribani parmezan, posolite, popaprite i ubacite nasjeckani bosiljak. Poslužite toplo, uz još malo parmezana po vrhu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....