StoryEditorOCM
Slatkosavršenstvo

Domaće bur kifle gotove za pola sata: Mare ima recept koji svi hvale, dobit ćete pecivo savršeno za doručak i marendu

Piše T. S. M.
10. rujna 2025. - 07:05

Počela je škola, a s njom još jednom iznova počinje briga oko toga što će đaci jesti za doručak, a u slučaju onih kojima nije osigurana užina, i za marendu preko velikog odmora.

Koliko im god tupili da je za njih bolje pojesti nešto poput zdjelice zobenih pahuljica s jogurtom i voćem, većina djece ipak će se prije mašiti za neki pekarski proizvod. A to nije nikakva tragedija ako im osigurate domaće, svježe pecivo. No tko se ima vremena gnjaviti s pečenjem peciva najranije ujutro?

Vi. Jer trebat će vam samo pola sata.

Jako dobar, provjeren i zapravo vrlo jednostavan recept za domaće bur kifle ima trogirska blogerica Marijana koju pratimo na simpatičnom Instagram profilu Mariane.7. Tko god ga je probao ima samo riječi hvale.

Prema ovom receptu dobit ćete šest neodoljivih bur kifli pa ih rasporedite kako vam odgovara.

Bur kifle

Sastojci:

150 g mljevenih tostiranih oraha ili lješnjaka
2 žlice šećera
1 žlica mljevenih lješnjaka za posipanje
1 lisnato tijesto ili jedna polovica iz zamrznutog pakiranja
1 vanilin šećer
1 jaje

Priprema:

Razvucite lisnato tijesto i podijelite ga na 6 dijelova.

Istucite bjelanjak, dodajte mu lješnjake i šećere, dobro izmiješajte i stavite dio na svaki komad tijesta. Zarolajte svaki komad tijesta u polumjesec, pa gotove kiflice stavite na masni papir i premažite izmućenim žumanjkom.

Pospite mljevenim lješnjacima ili orasima i stavite peći u pećnicu zagrijanu  na 180 stupnjeva. Pecite 25 minuta ili dok lijepo ne porumene.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 18:34