Kako temperature padaju, a dani su sve kraći, sve dublje zalazimo u sezonu slastica od prženog tijesta. Počinjeno je s fritulama i kroštulama, nastavit ćemo je s krafnama, ali zapravo se ne bismo morali pridržavati nikakvog zacrtanog reda nego raditi što nam se radi (i koliko nam doktor dopušta). Kako vam klasične fritule i krafne ne bi dosadile, nudimo vam jednu novu ideju.
Jeste li ikad čuli za slasticu koja se naziva beignets?
Beignet je francuska slastica od prženog tijesta, a priprema se od tijesta zvanog choux, onog koje koristimo za princes krafne i slične slastice. Postoji, međutim, još jedna vrsta beigneta koja se radi od brašna, jaja, maslaca, kvasca i mlijeka. Kada se tijesto zamijesi, ostavi se da se diže, zatim se razvalja pa se reže na kvadrate i potom se prži dok ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....