StoryEditorOCM
Slatkoposuto šećerom

Francuski uštipci prozračni su i lagani poput oblaka: evo u čemu je tajna ove mekane slastice, ima još jedan veliki plus

Piše T. S. M.
12. studenog 2024. - 07:05

Kako temperature padaju, a dani su sve kraći, sve dublje zalazimo u sezonu slastica od prženog tijesta. Počinjeno je s fritulama i kroštulama, nastavit ćemo je s krafnama, ali zapravo se ne bismo morali pridržavati nikakvog zacrtanog reda nego raditi što nam se radi (i koliko nam doktor dopušta). Kako vam klasične fritule i krafne ne bi dosadile, nudimo vam jednu novu ideju.

Jeste li ikad čuli za slasticu koja se naziva beignets?

Beignet je francuska slastica od prženog tijesta, a priprema se od tijesta zvanog choux, onog koje koristimo za princes krafne i slične slastice. Postoji, međutim, još jedna vrsta beigneta koja se radi od brašna, jaja, maslaca, kvasca i mlijeka. Kada se tijesto zamijesi, ostavi se da se diže, zatim se razvalja pa se reže na kvadrate i potom se prži dok ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
14. prosinac 2025 02:29