Ako mladost dopušta izvjesnu opuštenost gleda naše prehrane, svaka osoba koja navrši 50. godinu života treba bi početi ozbiljnije razmišljati o svojoj prehrani. Potrebno je povećati unos zdrave hrane, poput bobičastog voća, lisnatog povrća, cjelovitih žitarica i nemasnih proteina, uz istovremeno izbacivanje hrane koja začepljuje vaše arterije i povećava opseg vašeg struka, piše Story.hr. Zato kad god možete preskočite ovu hranu:
1. Pržena hrana koja ima veliku količinu kalorija
Najlakše je zastati zamisliti posudu s uljem u koju je potopljena košarica pomfrita ili kolutići luka. Zasićene masnoće mogu imati negativan učinak na razinu kolesterola u krvi, ističe Amy Gorin, izvršna direktorica tvrtke Plant Based With Amy. American Heart Association preporučuje dij...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....