Dan Buettner, istraživač i autor poznat po svom radu u takozvanim Plavim zonama, regijama u kojima je koncentriran veliki broj stogodišnjaka, otkrio je jednu od svojih najjednostavnijih tajni: međuobrok koji je svakodnevan koliko i neočekivan. Kokice.
Prema Buettneru, tu nije riječ o industrijskim kokicama prekrivenim maslacem ili šećerom, već one napravljene vrućim zrakom, bez aditiva ili dodanih masti.
"Najbolji međuobrok za navršavanje 100 godina su kokice", objasnio je Dan Buettner na svojim društvenim mrežama. "Bogate su vlaknima i pristupačne svima", dodao je, napominjući da njihov sastav pomaže u održavanju konstantne energije, izbjegavajući skokove i padove glukoze uzrokovane drugim prerađenim grickalicama.
Buettner inzistira na tome da ne postoji jedna tajna dostizanja stotinu godina, već kombinacija održivih navika. Međutim, vjeruje da odabir opcija poput kokica odražava uobičajenu životnu filozofiju među stogodišnjacima: uživanje bez ekscesa i klađenje na prirodu. "Lako ih je napraviti, lako se pohranjuje, a osim toga su ukusne", duhovito je komentirao.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....