Kad je riječ o masnoćama u prehrani, važno je uvijek imati na umu da nisu sve masti jednake. Koliko god vam to zvučalo čudno, konzumiranje zdravih masti ne mora vas udebljati. Tajna uvođenja masti u zdravu prehranu je u razumijevanju koje su masti zdrave i zašto, a koje nisu. Zdrave masti, poput jednostruko nezasićenih i višestruko nezasićenih masti, imaju ključnu ulogu u našem zdravlju. Prehrambeni izvori zdravih masti uključuju masnu ribu (poput lososa), maslinovo ulje, orašaste plodove i avokado. S druge strane, nezdrave masti, primarno trans masti i prekomjerna količina zasićenih masti, su ono što je povezano s negativnim zdravstvenim ishodima, uključujući povišen kolesterol. Te nezdrave masti najčešće su prisutne u prženoj hrani, ultra prerađenim grickalicama i pekarskim proizvodim...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....