StoryEditorOCM
ZdravljeKućna ljekarna

Znate li da je fermentirani češnjak u medu prirodni eliksir za dišne tegobe i imunitet? Proces pripreme je jednostavan

Piše Živim
2. prosinca 2024. - 11:15

Mnogi ovu slatko pikantnu mješavinu svrstavaju u prirodni eliksir zdravlja. Osim zanimljivog okusa, fermentirani češnjak u medu može pomoći u ublažavanju simptoma bolnih sinusa, grlobolje i općenito potpora je dišnom sustavu, piše Živim.

Crni češnjak

Ova domaća mješavina spaja dva dobro poznata sastojka iz smočnice; sirove češnjeve češnjaka i med, a crna boja dobiva se procesom fermentacije i starenja u kojem se sirove lukovice bijelog luka drže između 60 i 87 stupnjeva Celzijevih otprilike mjesec dana. Fermentacija je prirodni proces u kojem mikroorganizmi razgrađuju hranu na kemijskoj razini. Slično se događa kod dobro znanih namirnica poput kiselog kupusa i kimchija koji su, poznato je odlični za brojne procese u tijelu, a posebno su važni za zdravlje crijeva, piše ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 20:53