StoryEditorOCM
PričeK.užina za pohvalu

Nisu znali hoće li izgurati zimu u Splitu, a onda su dobili Michelinovu preporuku: ‘Znate zašto nam se gosti vraćaju?‘

Piše Tea Sumić Miletić
12. srpnja 2025. - 18:34

Prva godina rada za restorane je najteža i upravo u tom razdoblju ili neposredno nakon njega mnogi od njih će zauvijek zatvoriti svoja vrata. Mnogi od njih, ali ne i splitska K.užina, restoran koji nedaleko od Pjace drži Toni Boban, nadareni kuhar i učenik Hrvoja Zirojevića čiji su rad splitski bonkulovići upoznali još dok je bio dio tima popularnog Corta Maltesea.

O K.užini smo pisali tek koji tjedan nakon što je započela s radom i tom nas je prilikom Boban oduševio svojim entuzijazmom, no ovoga smo puta željeli čuti dojmove o prvoj godini rada tijekom koje je restoran, što zaslužuje pohvalu, ali i priznanje za hrabrost, ostao otvoreni čak i tijekom zimskih mjeseci. I baš dobro da su ustrajali, koliko god teško bilo, jer im je prije koji dan stiglo veliko priznanje, preporuk...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 21:45