Volite meso, ali ne volite kako vam ispadne kad ga pripremate sami? Kotleti su vam suhi, piletina tvrda i bljutava, a odresci žilavi? Za sve to postoji jedno rješenje, a staro je stoljećima. Meso prije termičke obrade stavite u marinadu od jogurta.
Kad se meso stavi da odleži u jogurt, izlaže se djelovanju mliječne kiseline. Taj sastojak razgrađuje vezivni protein i mesa, kolagen, i opušta mišićna vlakna. U prijevodu: nakon takvog tretmana, meso će, kad se ispeče, biti znatno mekše i sočnije.
Ovaj je trik star stoljećima, datira iz doba procvata Mongolskog Carstva (13. i 14. stoljeće), kad su strašni mongolski ratnici u svojim osvajačkim pohodima razvili običaj fermentirati kobilje mlijeko u jogurt i koristiti ga za mariniranje mesa koje je postalo staro i žilavo. Ovaj o...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....