Sočni kotleti mnogima su nemoguća misija. Takvi nesretnici, umjesto da uživaju u komadima koji se tope u ustima od mekoće, muku muče s tvrdim, isušenim i žilavim mesom. Pomoći ćemo im jednim zgodnim receptom predviđenim za pripremu mesa u pećnici.
Ono što vam je cilj kod pripreme kotleta je očito: spriječiti isušivanje. A to je poprilično lako, čak i ako ne znate sve tajne podešavanje temperature i ne poznajete one male trikove koji pomažu da se na mesu stvori fina korica koja će sačuvati sokove. Odnosno, ako sve to znate, ali vam se ne da gnjaviti.
Rješenje je zapravo vrlo jednostavno, sve što treba napraviti je prekriti površinu odreska kako bi se smanjilo isparavanje soka. A prekrit ćete je finim i ukusnim sastojcima poput sira. Ali ne bilo kakvog..
Svi volimo...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....