StoryEditorOCM
Savjetipripazite!

Potapate grah i slanutak prije kuhanja kako bi prije bili gotovi? Uzalud vam trud ako u vodu ne dodate i ovaj sastojak

Piše T. S. M.
4. rujna 2024. - 07:05

Grah, slanutak i druge mahunarke koje čuvamo u suhom stanju odličan su izvor vitamina B skupine, vitamine A, C i E te  željeza, cinka i magnezija, ali unatoč tome, njihova priprema i konzumacija mogu nas poprilično namučiti.

Priprema zbog toga što uvijek traje dulje nego smo planirali, a konzumacija zbog toga što može završiti grčevima i nadutošću, a to sigurno nije nešto čemu bismo se mogli veseliti. Srećom, postoji jedna stara i provjerena metoda koja olakšava i jedno i drugo, a to je namakanje.

Sigurno ste se dosad uvjerili kako se slanutak, grah, leća, polubiž i tome slično puno lakše brže skuhaju ako su prethodno namočeni, a stručnjaci tvrde da taj proces ujedno olakšava probavu suhih mahunarki. Međutim, postoji još jedan trik, samo je...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 23:01