Salata od kupusa jedan je od najomiljenijih priloga jer lako se priprema, a savršeno se slaže sa specijalitetima s roštilja, različitim pečenjima, raznoraznim šnicelima, a oni koji znaju za njeno dodatno djelovanje (snižava glikemijski indeks obroka) neizostavno je jedu i uz tjestenine, pizze i slična jela puna "loših" ugljikohidrata.
No upravo je jedan od njih i to onaj najgori tajni sastojak za najbolju salatu od kupusa. Mislimo na ono što će nekima na prvu zvučiti pomalo neočekivano: dodavanje šećera.
Na prvi pogled, ideja da u slanu salatu stavljamo šećer (koji se većina trudi izbjegavati) možda djeluje čudno. Međutim, tajna nije u tome da salata postane slatka, već u postizanju savršene ravnoteže okusa. Kupus, posebno sirov, prirodno ima lagano gorkast ton, a ocat koji često koristimo u pripremi dodatno pojačava kiselinu. Upravo zato dodajemo mu šećer, kako bismo ublažili oštrinu i zaokružili okus.
Šećer u ovakvim količinama ne dolazi do izražaja kao zasebna nota, već pomaže drugim sastojcima da bolje se bolje usklade i surađuju. Na taj način salata postaje uravnotežena, svježa i iznimno ukusna.
Dakle, sljedeći put kad budete pripremali ovu omiljenu salatu, ne zaboravite taj maleni, ali moćni dodatak. Možda je upravo to ono što je vašoj salati dosad nedostajalo.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....