StoryEditorOCM
Savjetimoćan dodatak

Salata od kupusa puno je bolja kad joj se doda ovaj sastojak, a evo što još treba napraviti da bi rezultat bio savršen

Piše T. S. M.
2. svibnja 2025. - 12:27

Salata od kupusa jelo je u kojem možemo uživati cijele godine, ali upravo sad je najbolja jer kupus je mlad, mekan, ali ipak dovoljno hrskav. I slatkast, a to je poželjno kod ovog jela.

Ako salatu od kupusa pripremate od kupusa koji baš ne odiše mladošću, doskočite tome zgodnim malim trikom. Kupus najprije malo omekšajte, a zatim ga vrlo blago zasladite.

Salatu ćete najlakše pmekšati ako kupus lagano izmasirate rukama, nakon što ste mu dodali sol, ali i šećer. Malo šećera dodanog u salatu od kupusa pomaže izbalansirati okuse sastojaka, jer to povrće, osobito ako je riječ o ljubičastoj sorti, može biti lagano gorkasto.

Kupus prirodno sadrži šećere, a dodatak male količine šećera može pojačati tu slatkoću i učiniti okus zaokruženijim. Kako slatkoća ne bi dominirala, potrebno ju je ujednačiti dresingom na bazi octa ili limunovog soka, te biti razuman prilikom odmjeravanja količine šećera:najčešće je dovoljno samo pola do jedne čajne žličice šećera na cijelu zdjelu salate da bi se postigao željeni efekt.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. listopad 2025 09:47