Salata od kupusa jelo je u kojem možemo uživati cijele godine, ali upravo sad je najbolja jer kupus je mlad, mekan, ali ipak dovoljno hrskav. I slatkast, a to je poželjno kod ovog jela.
Ako salatu od kupusa pripremate od kupusa koji baš ne odiše mladošću, doskočite tome zgodnim malim trikom. Kupus najprije malo omekšajte, a zatim ga vrlo blago zasladite.
Salatu ćete najlakše pmekšati ako kupus lagano izmasirate rukama, nakon što ste mu dodali sol, ali i šećer. Malo šećera dodanog u salatu od kupusa pomaže izbalansirati okuse sastojaka, jer to povrće, osobito ako je riječ o ljubičastoj sorti, može biti lagano gorkasto.
Kupus prirodno sadrži šećere, a dodatak male količine šećera može pojačati tu slatkoću i učiniti okus zaokruženijim. Kako slatkoća ne bi dominirala, potrebno ju je ujednačiti dresingom na bazi octa ili limunovog soka, te biti razuman prilikom odmjeravanja količine šećera:najčešće je dovoljno samo pola do jedne čajne žličice šećera na cijelu zdjelu salate da bi se postigao željeni efekt.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....