StoryEditorOCM
Savjetine radite to

Velika greška pri kuhanju tjestenine koju mnogi rade: utječe čak i na okus, pripazite na ovo, jako je loša ideja...

Piše Tea Sumić Miletić
14. listopada 2024. - 08:10

Puno je pogrešaka koje možemo napraviti pri obavjanju najjednostavnijih kuhinjskih zadataka, a jedan od takvih je sasvim obično kuhanje tjestenine. Već smo vam pisali o količini vode i soli, no ovog je puta riječ o običaju koji mnogi imaju po pitanju kuhanja špageta. Bilo iz straha da neće cijeli stati u lonac, bilo iz uvjerenja da će ih, ako su kratki, morati manje miješati ili iz straha da će se onako u komadu lakše zalijepiti, mnogi ih prije ubacivanja u kipuću vodu slome napola.

Loša ideja.

Promjena duljine špageta njihovim lomljenjem može drastično promijeniti doživljaj jela, od osjećaja u ustima do načina na koji drže umak. Zapamtite da su špageti oblik tjestenine koji je usavršavan stoljećima.

Slomljeni špageti jednostavno ne izg...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
28. listopad 2025 01:23