Ako želite da vam salata od krumpira svaki put uspije, ključ je u pažljivom izboru krumpira i pravilnoj pripremi, no ono što je možda najvažnije, a to je pravi redoslijed dodavanja začina, može presuditi hoće li salata biti ukusna ili neslana i bljutava. No, važan je i tajming, ali doći ćemo do toga.
Počnimo radije od početka.
Što se tiče izbora krumpira, koristite krumpir čvrste teksture, poput žutih ili ružičastih sorti koje se neće raspasti tijekom kuhanja. Najbolje ga je kuhati u kori jer tako zadržava okus i ne raspada se. Skuhani krumpir ogulite dok je još vruć i narežite na ploške ili kocke pa ga odmah začinite i to najprije octom i solju.
Taj redoslijed i taj trenutak su ključni za uspjeh.
Topli krumpir najbolje upija začine. Ako prvo dodate ulje ili masnije sastojke, stvorit će se zaštitni sloj koji će spriječiti da ocat i sol prodru u unutrašnjost krumpira. Zato uvijek počnite s njima, a završite s uljem. Ta jednostavna promjena redoslijeda učinit će vašu salatu neusporedivo ukusnijom.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....