Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Ljilja Rupčić koju možete pratiti na Instagramu. Ljilja se u utrku za vrijednim nagradama upustila receptom za divlje zelje.
U ovom jelu Ljilja divlje zelje spaja s orzom (ječmom) i suhim mesom uz dodatak blitve, špinata i začina. Poseban detalj su krumpiri koji se, nakon što su skuhani, zgnječe i vrate u lonac kako bi jelo učinili gušćim i još boljim.
Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.
Divlje zelje
Sastojci:
Divlje samoniklo bilje:
- šurlin
- volije uvo
- kukurik
- koromač
- kostriš
- divlja mrkva
- štavelj
- divlji luk
- žbun
- kokošja volja
- ljutika
špinat
blitva
komad pancete
dimljena suha rebra
3-4 krumpira
100 g ječma potopljenog preko noći
voda
sol, vegeta
Priprema:
Trave očistite, operite i obarite pa ih zajedno s ostalim sastojcima stavite u lonac.
Kuhajte oko sat vremena, a kad je gotovo, sve još jednom promiješajte, izvaditi krumpire i skašite ih vilicom pa ih vratite u lonac. Prilikom posluživanja obilato zalijte maslinovim uljem.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....