StoryEditorOCM
Slanobiramo najbolji recept

Divlje zelje za prste polizat‘: Ljilja kuha samoniklo bilje s orzom i suhim mesom, a ovaj sastojak jelo čini još boljim

Piše T. S. M.
22. ožujka 2025. - 12:43

Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Ljilja Rupčić koju možete pratiti na Instagramu. Ljilja se u utrku za vrijednim nagradama upustila receptom za divlje zelje.

U ovom jelu Ljilja divlje zelje spaja s orzom (ječmom) i suhim mesom uz dodatak blitve, špinata i začina. Poseban detalj su krumpiri koji se, nakon što su skuhani, zgnječe i vrate u lonac kako bi jelo učinili gušćim i još boljim.

Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.

image
Privatni album

Divlje zelje

Sastojci:

Divlje samoniklo bilje:

- šurlin
- volije uvo
- kukurik
- koromač
- kostriš
- divlja mrkva
- štavelj
- divlji luk
- žbun
- kokošja volja
- ljutika
špinat
blitva
komad pancete
dimljena suha rebra
3-4 krumpira
100 g ječma potopljenog preko noći
voda
sol, vegeta 

Priprema:

Trave očistite, operite i obarite pa ih zajedno s ostalim sastojcima stavite u lonac.

Kuhajte oko sat vremena, a kad je gotovo, sve još jednom promiješajte, izvaditi krumpire i skašite ih vilicom pa ih vratite u lonac. Prilikom posluživanja obilato zalijte maslinovim uljem.  

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
26. listopad 2025 09:46