Na naš poziv čitateljima koji vole kuhati i peći kolače da nam pošalju svoje recepte i fotografije javila se i Ivana Samac. U utrku za vrijednim nagradama Ivana se upustila receptom za grenadir marš.
"Grenadir marš jelo je koje nam je mama uvijek kuhala kad nije bilo mesa. Riječ je o domaćoj tjestenini sa kuhanim krumpirom, crvenom paprikom i pirjanim lukom. Jelo za siromašne rekli bi neki, ali za mene je to prava delicija. Kuham ga danas kad nam dosadi meso, jednostavno se priprema, a ručak je za prste polizati" poručila je Ivana.
Više detalja o natjecanju možete pročitati ovdje, a u našoj rubrici Spiza i putem taga Biramo najbolji recept (koji ćete pronaći na dnu teksta) možete vidjeti koje smo recepte dosad objavili.
Grenadir marš
sastojci:
700 g krumpira
250 g tjestenine
1 glavica luka
svinjska mast
začini: sol, biber, vegeta, crvena paprika
Priprema:
4-5 krumpira narežite na kockice i stavite kuhati u slanu vodu.
U drugu posudu stavite kuhati tjesteninu.
Na tavu stavite malo masti i nasjeckani luk. Dinstajte ih par minuta pa stavite malo crvene paprike po želji. Na to dodajte skuhane kockice krompira, opet malko prodinstajte pa dodajte skuhanu tjesteninu.
Dodajte malo papra, vegete, origana, ovisi što volite od začina pa sve dinstajte još 5 minuta.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....