O sarmi se može pričati danima, ali ovo je čuveni recept čuvenog kuhara Steve Karapndže, po kojem su sarmu kuhale i naše bake.
SASTOJCI:
100 g RIŽE
1 glavica kapule (crvenog luka)
2 režnja češnjaka
malo soli i papra
1 žlica Vegete
malo ljute mljevene paprike
1 lovorov list
suha rebarca ili kobasice
1-2 žlice sitno sjeckane pancete (ako želite)
1 glavica kiselog kupusa (oko 1 kg)
500 g mljevenog miješanog mesa
2 žlice sitno nasjeckanog peršina
1 jaje
2 žlice koncentrata rajčice
Zaprška:
1 veća glavica kapule
1 žlica slatke mljevene paprike
1 režanj češnjaka
POSTUPAK:
Rižu skuhajte do pola, a u međuvremenu na malo ulja prodinstajte luk. Kad luk zastakli dodajte nasjeckani češnjak, a po želji možete dodati i malo pancete narezane na kockice.
Meso stavite u duboku posudu i do...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....