Ako ste se zaželjeli pravih, starinskih kolača, nudimo va reccept za jedan koji su obožavale generacije. Riječ je o slastici koja se izvorno naziva Donauwelle, a kod nas je bila poznata pod nazivom Dunavski valovi.
Ovaj kolač spaja okuse višnje, vanilije i čokolade, a ime duguje "valovitom" prijelazu između slojeva biskvita, a neki ga vole ukrasiti i valovitom šarama po površini. Dok ćete za valovite šare na površini mkolača trebati mirnu i vještu ruku, za postići specifični izgled prijelaza između dvaju slojeva biskvita ne morate biti osobito umješni - cijeli će posao odraditi višnje koje za vrijeme pečenja tonu u kolač stvarajući tako prepoznatljiv uzorak.
Donosimo vam recept star preko pola stoljeća.
Dunavski valovi
Sastojci:
Biskvit:
700 g ocijeđenih višanja iz k...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....