Pahuljice za doručak često sadrže gotovo jednako toliko šećera kao proizvodi i pekare pa je uputno dobro proučiti sastav proizvoda prije nego ga pospremimo u košaricu za kupovinu. Alternativa su pahuljice iz prodavaonica zdrave hrane, no u pravilu su pomalo... neukusne.
One napucane šećerima i masnoćom nerijetko ih itekako nadmašuju okusom, a i cijena im je povoljnija. Koje od dva "zla" odabrati? Nijedno! Postoji i treća solucija, a to su domaće pahuljice za doručak u koje ćete staviti točno onoliko zaslađivača i točno one vrste koju želite te pritom dodati sastojke za bolji okus baš po svom guštu.
O domaćoj granoli već smo pisali, ali nije naodmet ponuditi još koji recept za tu zdravu i ukusnu opciju za doručak. Ovoga puta prenosimo vam recept koji nam je poslala Nina Bedrica koju pratimo na Instagramu Slatka iskušenja.
Priznala nam je da obožava ovu granolu i da je rado priprema, a dodatni bonus tog malog zadatka, koji je puno jednostavniji no što mnogi misle (pogledajte video u nastavku pa se uvjerite), je u tome što kuća, dok se granola peče, miriše zaista neodoljivo.
Domaća granola
Sastojci:
200 g zobenih pahuljica
80 g grožđica
50 g nasjeckanih badema
50 g suncokretovih sjemenki
50 g čokolade ili čokoladnih kapljica
5 žlica meda
3 žlice kokosova ulja
1 žličica cimeta (po želji)
šaka čipsa od banane
šaka sušenih jagoda
prstohvat soli
Priprema:
Ako kokosovo ulje nije u tekućem stanju, otopite ga na laganoj vatri zajedno s medom.
U zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, nasjeckane bademe, suncokretove sjemenke, cimet i sol. Dodajte otopljeno kokosovo ulje i med pa sve dobro promiješajte.
Obložite pleh papirom za pečenje, rasporedite smjesu i poravnajte je. Pecite na 150 °C oko 20 minuta.
Ohladite pečenu smjesu, izlomite je rukama i dodajte grožđice, čokoladu, čips od banane i sušene jagode..
Sve zajedno izmješajte, napunite u staklenke i uživajte u domaćoj granoli.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....