Mnogi smatraju da je doručak najvažniji obrok u danu i prilika za pružiti organizmu zdrav početak dana. Kad dobro posložite doručak, znaju nam poručiti nutricionisti, osigurat ćete se od napadaja gladi i manje ćete pojesti za ručak.
No što jesti za doručak?
Odgovor ovisi o tome koga pitate, ali za jednu od kombinacija koje mnogi hvale trebat će vam - krumpir. Krumpir za doručak? Da, ali ne bilo kakav.
Zapravo, uopće se, tehnički gledano, ne radi o krumpiru nego o batatu, slatkastom gomolju punom vitamina, minerala, zdravih biljnih pigmenata i drugih nutrijenata, kojeg neki nazivaju i slatkim krumpirom.
Nutricionisti nam preporučujemo da ga ispečemo, u pećnici (bilo u kori ili narezanog na kriške) ili u, vjerovali ili ne, tosteru. Tako pripremljen batat trebali bismo, za dodatnu dozu zdravih masnoća, vitamina i vlakana, spojiti s jabukom i maslacem od orašastih plodova, dok udio proteina u obroku možemo povećati upotpunimo li ga grčkim jogurtom.
Za one koji vole slani doručak, dobitna kombinacija bit će kriške pečenog batata prekrivene kuhanim špinatom i poširanim jajem,a obrok dodatno možete obogatiti namazom od avokada.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....