Kakvi ste za omlet? Mnogima je to omiljen doručak, najčešće ga spremamo s jajima i pancetom, ali ima i drugih verzija... Recimo, s lososom. Losos je iznimno vrijedan izbor u prehrani jer obiluje omega-3 masnim kiselinama, kvalitetnim proteinima i vitaminima važnima za zdravlje srca, mozga i mišića.
Lagano je probavljiv i sadrži malo zasićenih masti, što ga čini poželjnim u svakoj uravnoteženoj prehrani. Odličan je i za doručak jer daje dugotrajan osjećaj sitosti i stabilnu energiju na početku dana. Stoga, stavite pregaču, pripremite dvije tave i idemo na posao!
Omlet s lososom
Sastojci
100 g fileta lososa
50 g šampinjona narezanih na tanke ploške
50 g tikvica narezanih na trakice
10 g maslaca
1/2 glavice luka
3 jaja
zeleni papar u zrnu
sol, papar
Priprema
Narežite losos na sitne kockice, a zatim luk, gljive i tikvice pripremite na tanke komade. Na tavu stavite maslac i kratko popecite luk. Dodajte losos i nekoliko zrna zelenog papra pa kratko pržite. Ubacite gljive i tikvice te pecite dok ne ispari tekućina. Začinite po ukusu i maknite s vatre kada je nadjev gotov.
Na drugoj tavi zagrijte malo maslaca i ulijte razmućena jaja. Kad se omlet počne zgušnjavati, rasporedite nadjev od lososa po sredini i zarolajte. Poslužite odmah.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....