StoryEditorOCM
Savjetijednostavan trik

Ne dozvolite siru da se pokvari! Neočekivan sastojak spasit će ga od plijesni i sušenja, potrajat će do tri puta dulje

Piše T. S. M.
29. travnja 2024. - 08:10

Dogodilo nam se svima. Naletimo na svoj najdraži sir na akciji, kupimo cijeli blok, prvih se dana bezobrazno bacimo na njega pa ga trošimo i trošimo, a onda nam malo dosadi ili nas počne gristi savjest pa ga malo sklonimo od pogleda... i za koji tjedan eto razočaranja. U obliku odvratne plijesni. 

Otvoreni blok sira u hladnjaku se obično može održati četiri do osam tjedana, ovisno o vrsti, prije nego se isuši i/ili ga napadne plijesan. Dulje od toga samo ako znate mali trik. Jednostavan je i trebat će vam samo dva sastojka: kuhinjski papir i ocat. Bijeli (ocat, papir može i ne mora biti bijel).

Oni koji su isprobali ovaj trik tvrde da uz njegovu pomoć sir može ostati jestiv i do tri puta dulje od gore spomenutog roka. Sve što trebate napraviti je ...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 19:00