StoryEditorOCM
SavjetiNIJE SVEJEDNO

Salata od kupusa ukusna je i zdrava, ali samo ako znate odgovor na ovo pitanje: treba li prije dodati ulje ili ocat?

Piše T. S. M.
25. travnja 2024. - 15:40

U salati od kupusa uživamo cijele godine, ali osobito nam je draga u sezoni mladog kupusa, mekih i hrskavih listova. Kupus je sjajna namirnica prepuna vrijednih sastojaka, a mnogima je na popisu omiljenog povrća, no ako želite salatu od kupusa koja će biti i ukusna i zdrava, na jednu stvar treba pripaziti.

Jeste li se ikad zapitali stavlja li se u salatu od kupusa ocat pa ulje ili treba postupiti obrnuto? Vjerijatno niste, ali trebali biste tom pitanju posvetiti nešto pažnje. Nije svejedno...

Postoji stav da se u salatu od kupusa najprije treba staviti ulje.

Ulje će, objašnjava se, osigurati zaštitu od octa, koji djeluje nagrizajuće i može oštetiti vrijedne tvari sadržane u kupusu. Ovo se ponajprije odnosi na minerale poput kalcija i magnezija, kojima kup...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. listopad 2025 18:37