Dalmatinci zimi obožavaju jušna jela, no čim malo zatopli, samo maštaju o spizi s gradela. Pri čemu mnogi misle isključivo na ribu, po mogućnosti oboritu i divlju, no ne bi se bunili, vjerujemo, ni na dobre lignje i druge friške plodove mora. Međutim, pripremiti ih na gradelama baš onako kako treba - tako da se sačuvaju sočnost i tekstura mesa i naglase profinjeni prirodni okusi - umijeće je vrijedno hvale i u trenutku kad takva riba - friška, kvalitetna i dobro ispečena - dodirne nepce, lako je zaboraviti opečene prste i prazni portafoj...
Po pitanju pečenja ribe i morskih plodova na žaru vode se velike polemike, ne samo u vezi s tehnikom pečenja, nego i oko toga u kojem se restoranu najbolje priprema, a kad je o tome riječ, jedna od adresa koje se često spominju je Sege...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....