StoryEditorOCM
Slanoideja za ručak

Tjestenina s rajčicama, patlidžanima i mozzarellom najbolja je baš po ovom receptu. Obratite pažnju na trik sa sirom!

Piše T. S. M.
11. srpnja 2025. - 12:02

Ako su vam dosadile uobičajene šalše od poma, ali vam se i dalje jede nešto u sličnom stilu, predlažemo vam da klasični umak od rajčice upotpunite zgodnom sezonskom namirnicom i obilatom količinom sira. Dobit ćete manistru za pomazat‘ pjat!

Trebat će vam pome, špageti ili pene, balancane i mozzarella, a upravo je uz nju vezana najbolja caka ovog recepta. Sir najprije trebate dobro ocijediti, kako ne bi razvodnio umak. Dok se sir cijedi, taman ćete se stići pozabaviti balancanama, jer i njima je prije spajanja sa šalšom potreban određeni tretman.

Možda će vas prestrašiti vrijeme potrebno za pripremu ovog jela, ali ne dajte se: za ovako dobru spizu zaista se isplati uložiti nešto malo više truda, ljubavi i pažnje.

Tjestenina s patlidžanima i mozzarellom

Sastojci

700 g pasate 
600 g patlidžana
320 g tjestenine 
300 g mozzarelle
1 češanj češnjaka
svježi bosiljak
maslinovo ulje
ulje za prženje
sol

Priprema:

Narežite mozzarellu na kockice i stavite je u cjedilo da se dobro ocijedi (najbolje sat vremena prije kuhanja). Patlidžane operite i narežite na kockice veličine oko 1 cm.

Na malo maslinova ulja kratko pirjajte zgnječeni češanj češnjaka. Dodajte pasatu, posolite i kuhajte poklopljeno na srednje jakoj vatri oko 20 minuta. Potom maknite s vatre, izvadite češnjak i dodajte usitnjeni bosiljak.

Zagrijte ulje na 175 °C i pržite patlidžane dok ne dobiju lijepu boju. Izvadite ih na kuhinjski papir da se upije višak masnoće, a zatim ih dodajte u umak.

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi, ocijedite i prebacite izravno u tavu s umakom. Dobro promiješajte i kratko pojačajte vatru. Dodajte mozzarellu i miješajte dok se ne otopi i sve ne postane lijepo povezano.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. listopad 2025 07:39