Talijanska novinarka Irene Coltrinari prije nekoliko mjeseci za "Vogue" je opisala svoje zanimljivo iskustvo sa zdravom, korisnom prehrambenom navikom. Naime, ona je tri godine svako jutro za doručak jela grčki jogurt, u različitim kombinacijama, a evo kako se osjećala i koji su bili njeni zaključci te zašto to svima preporučuje.
Kada se mlijeko pretvori u jogurt, grčki jogurt prolazi kroz dodatni korak fermentacije i filtracije u usporedbi s običnim jogurtom, što ga čini gušćim i kremastijim. Zapravo, za njegovu proizvodnju potrebno je više mlijeka i sadrži manje vode, ali više hranjivih tvari. U originalnoj, manje filtriranoj varijanti, grčki jogurt ima više masnoće - oko 9 grama na 100 grama namirnice, što podrazumijeva veći unos kalorija, ali i duži osjećaj sitosti i puniji ...
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....